Elbise Alırken Nelere Dikkat Edilmeli

Elbise seçimi oldukça zor bir süreç.Hele ki yaza hazırlık yapan hanımların,davetli oldukları yerlerde giyebilecekleri elbiseleri seçmeleri daha da zor.Örnek vermek gerekirse; kısıtlı bir koleksiyona sahip markadan alınan gece elbisesi, pişti olma olasılığını da arttırıyor. Bu nedenle birazcık farklı, iddialı, ya da trendlere uygun elbiseler seçmek, daha mantıklı bir yaklaşım olacaktır.
Bu konuda önerebileceğimiz elbise modelleri sizi daha farklı kılacak ve herkesin tercih etmeyeceği tarzlarda olmalıdır. Mesela bir düğünde giyilebilecek elbiseyi bulmak; hem o düğünün tarzına hem de orada bulunan kitlenin giyim tarzına uygun olması açısından hummalı bir çalışma gerektirir. Öte taraftan katılacağımız etkinlikteki kitlenin yapısal durumu da, en doğru elbiseyi seçmemiz için bize fikir vermelidir. Şöyle bir gerçek var ki Türkiye'de yaşıyoruz ve hepimizin aile yapısı ve kültürel yapısı değişken. Akrabaların yoğunlukta olduğu bir davette giyeceğimiz mini elbise yada dekolteli elbise, o davette birazcık eğreti durabilir. Ancak elbette bir partiye giderken dilediğiniz ve içinde en rahat ettiğiniz ya da şık olduğuna inandığınız elbiseleri giymenizde bir sakınca olacağını düşünmüyoruz.

Genel olarak burada bize yol gösterecek en önemli şey, kıyafetimizin modaya ve sezona ne kadar uyumlu olduğudur. Demode renkler ve modeller, elbisemiz ne kadar ışıltılı olursa olsun sönüp gidecektir.Peki görüntümüzü nasıl kişiliğimizle uyarlabiliriz. Bu aslında basit bir konu. Örneğin hanımefendi bir görüntü için geniş etekli,sade renklerin kullanıldığı bol kesim bir elbise bu izlenimi direkt olarak sağlar. Daha kadınsı görünüm istiyorsak bedenimize tam oturan, belki biraz dekolte ile iddialı bir görünüm sağlayacak ışıltılı elbiseleri seçmekte fayda var. Bu görünümü bir baloda yakalamak istiyorsak etek boyu uzun olmalı. Ancak dans edeceğimiz bir partide ise tam tersine o etek diz üstüne çıkmak zorunda. Renk seçimlerini de doğru yapmak çok önemli. Mesela 2013 elbise modelleri genellikle neon tonlar, pastel tonlar ve vintage görünümlü renklerden oluşuyor.Bu nedenle renk tecihlerimizde bu 
yönde olmalı.

Elbette tek seçmemiz gereken şey elbise değil. Yine kombin yaratacak kıyafetimize uygun bir çanta, bununla birlikte yine uyumlu bir ayakkabı ve son olarak takılarımız tam uyumlu olmalı. Tercih edeceğimiz elbise parlak ise rugan ayakkabılar tercih edilmeli. Pastel tonlu bir elbise ile yine pastel tonlarda çanta ve ayakkabılar kullanılmalı. Takılarımız ise görüntümüze göre çok ağır veya çok hafif kaçmamalı.Sözün özü gerçekten zor bir yapımız olmasına rağmen biraz yaratıcılık ve biraz da özgüvenle, kendimize en çok yakışan modeli giymemiz kaçınılmaz olur. Deneyerek en doğruyu bulacağınıza eminiz. Kolaylıklar :)

Galeri için tıklayın




0 yorum:

Yorum Gönder

Modelleri Beğendiniz mi?