Lüks Değil Doğru Giyinmek


Dışarıdan bakıldığında sadece birer tekstil ürünü olarak görünen birçok ürün, bugün moda dünyasında hatrı sayılır öneme sahip markalardan oluşmakta. Bazı markalar lüks sınıfında yer bulurken, bazıları ise belirli bir müşteri kitlesine sahip gizli kalmış tasarımcıların elinden çıkıyor.Lüks ürünlerin, şık görünmek ve bir imaj yaratmak için bir adım önde olduğunun farkındayız. Fakat satın aldığımız şey ne olursa olsun, önce kendimize sonra da yarattığımız imaja olan uyumu, fiyattan önce gelmelidir.Trend Budur olarak bu yazımızda,trend görünüm için alacağımız ürünlerin markalara ya da fiyatlara bağlı olmadığını anlatmaya çalışacağız.Giyim anlamında toplumda oluşan genel kanı, pahalı ürünün daha kaliteli ya da daha şık olduğu yönündedir. İşte tam da bu yargıdan hareketle, yapılan yanlışları ele alalım.


 Bir kombin yaratmanın temel unsuru renk uyumudur.Renk uyumunun ardından ise, giydiğimiz kıyafetlerin ve taşıdığımız aksesuarların trend uyumu gelir.Fakat bunlardan daha da önemlisi, kişinin kendine özgü bir tarz yaratması ve kendine en çok yakıştırdığı kıyafetlerle donanması gerekliliğidir. Bazı kadınların yaptığı genel yanlış ise bir tarzlarının olmamasıdır.Kendinize en çok yakışan kıyafeti bulduğunuzda yaratacağınız imaj için aksesuarlarınızı da özenle seçmeniz gerekecektir.Yani bu ne çok kolay, ne de çok zor bir süreç. Genel olarak günlük giyim için tasarımcıların yarattıkları modeller belirli standartlar ve kategoriler içinde yer alır. Bu ayrım doğru yapıldığında işimiz biraz daha kolaylaşıyor. Örneğin, spor giyinmeyi seven biri iseniz,ağır renkler ve modellerden uzak durmanız gerekir.

Diyelim ki rahat bir pantolon,casual bir ayakkabı ve tek parça t-shirt ile yarattığınız basit bir kombininiz var. Bu kombin için seçeceğiniz çantanın rengi ve formu klasik modellerden olmamalıdır. Hatta bu tip bir kombinle kullanılan klasik bir çanta, berbat bir fikir olmaktan öteye de gitmez. Eğer rahat, casual bir model seçtiyseniz seçeceğiniz çanta da aynı oranda rahat ve günlük görünümlü olmalıdır. Abartıdan uzak, hafif bir model tercihi ile oldukça tamamlayıcı görünmek mümkün. Takılarınızı da bu kombine uydurmak için ağır ve şaşalı olanları bir kenara bırakıp, hafif ve özgür görünümlü takılar seçmeliyiz. Pırlanta taşlarla bezenmiş hiçbir aksesuar bu kombine yakışmayacaktır. Doğal taşlı ya da minimal görüntülü birkaç takı modeli arasından seçim yaparak en doğru kararı vermeniz gerekir.



Gelelim konunun başında belirttiğimiz fiyat ve lüks mevzusuna...Lüks görünmenin tek anahtarı vardır, lüks ürünler satın almak. Fakat şık görünmenin onlarca anahtarı olduğunu hepimiz biliyoruz. Zaman zaman magazin programlarında izlediğimiz ünlülerin,lüks görünmek adına kendilerini küçük düşürecek kadar kötü giyindiklerine şahit olumuşuzdur hepimiz. Buradan çıkarılacak ders, doğru ve kendine yakışanı giyinmenin hayati önem taşıdığıdır.Br partiye katıldığınızı varsayalım ve bu parti gerçekten sosyetenin ilgisini çeken bir mekanda olsun. Bu noktada sahip olmanız gereken ışıltıyı bir çok tasarımcının ürünlerinde bulabilirsiniz. Avm leri bir dolaşın, pazar pazar gezinin.Oldukça uygun fiyatlara harika tasarımlar bulacaksınız buna eminiz. Fit bir fiziğiniz var ise aşırı bol bir elbise seçmek yanlış olacaktır.Bedeninizi saran bir elbise seçin. Bunu topuklu sade renkli ayakkabılarınızla taçlandırın.Ardından ayakkabılarınıza uyumlu ışıltılı bir çanta seçin.(rugan genellikle böyle durumlarda kurtarıcıdır.) ve kıyafetinize tam uyuan abartısız takılarla süslenin. O gece hiç kimse sizin çantanızın ya da ayakkabınızın markasıyla ilgilenmeyecek emin olun. Herkesin söyleyeceği tek şey, ne denli şık olduğunuzla ilgili olacaktır.

0 yorum:

Yorum Gönder

Modelleri Beğendiniz mi?