Bottega Veneta Çantalar

Bunca Amerikalı veya farklı ülkelerden tasarımcı isimleri saymışken, yolumuzun İtalya'dan geçmemesi çok saçma olurdu. Bottega Veneta bir İtalyan markası. Bu marka toplumun bir kesimi tarafından biliniyor olsa da fiyatlarının yüksekliğinden ötürü büyük bir çevre tarafından hala bilinmemekte. Elbette kadınlar şık görünmek adına büyük meblağlar ödeyebilirler.Fakat biz işin tasarım boyutundan baktığımızda Bottega Veneta'yı oldukça başarılı buluyoruz. Deri alanında uzmanlaşmış olması ve bu alanda harika tasarımlar yaratması, oldukça kaydadeğer bir özellik.

1966 yılında aile şirketi olarak kurulmuş ve deri çanta ve ayakkabı üretiminde uzmanlaşmıştır. Daha sonraları ise tasarımları oldukça beğenilen giyim ve takı ürünlerine de yer vermiştir.Ayrıca markanın el dikimi çanta ve ayakkabılarının da koleksiyonlarında yer aldığını unutmamak gerekir. Bunun neden önemli olabileceği bir çok insan tarafından bilinmemektedir. El yapımı bir çanta ya da el yapımı herhangi bir ürünün otomatik üretilenlere göre neden pahalı olduğunu sorgulamak gülünçlükten öteye gitmez. El yapımı bir çantada yada el yapımı bir üründe emek vardır. Ustalık vardır. Bir usta ya da bir tasarımcı, el ile bir ürün üretebilmek için bazen günlerce bazen ise aylarca uğraşabilir.Ancak yapımı tamamlandığında ortaya çıkan ürünün  bir dinginlik, bir klasizm ve kişisel bir özellik taşıdığını asla unutmamamız gerekir. Her el yapımı tasarım özeldir, bir eşi daha yoktur ve olamaz. Hiçbir insan daha önce tasarlayıp elle yaptığı birşeyin birebir aynısını yapamaz. Bu nedenle bu tip tasarımların pahalı olması ustasının ona biçtiği değerle değil, sizin onu görüş şeklinizle alakalıdır.

Konuyu çok fazla uzatmadan Botega Veneta yeni çanta modellerini sizlere sunuyorum. Bu yıl iç içe geçen deri çantalar, yine vintage esintiler barındıran  çantalar ve pastel tonlarda çantalar bulabileceksiniz.























0 yorum:

Yorum Gönder

Modelleri Beğendiniz mi?