Vintage Ayakkabı Trendleri

Son yılların en çok tutulan modalarından biri de vintage. Aslında 2. el ve retro tasarımlarla başlayan bu akım, zaman içerisinde tasarımcıları eskinin modasına yönlendirdi ve insanların taleplerine, eski görünümlü yeni kıyafetlerle cevap vermeye başladılar.Vintage en genel anlamıyla şarapçılıkta bağbozumu olarak bilinir. Fakat moda dünyasında teknik bir terim olarak eski tip veya klasik kelimelerinin karşılığı olarak biliniyor.

Vintage için eskinin dingin ve tarz görüntüsünün yeni nesil kıyafetlere, elbiselere ,ayakkabılara, takılara ve aksesurlara yansıması demek çok da yanlış olmayacaktır. Bundan sonraki konularda vintage ile ilgili bazı paylaşımlar yapacağız fakat şu an öncelikle bir vintage ayakkabı nasıl olmalı ve vintage giyimde ayakkabı seçimi hakkında fikir sahibi olmaya çalışacağız.

Vintage giyim tarzını benimseyenler öncelikle bir ayakkabının seçimini yaparken üzerindeki tarza tam uyum sağlaması gerektiğini bilmeliler. 60'lar sonrasındaki moda fotograflarına yada çiçek çocuklar dediğimiz Hippi kuşağına ait fotograflarda bu bilgiyi bize verebilir. Ayakkabı seçiminde doğru olan şey tarzımıza ve giydiğimize ne kadar uyumlu olduğunu görmektir. Çoğumuz kısa şort altına sandalet,flip flop veya açık abiye ayakkabılar seçebiliriz.Hatta bir çoğumuz western bir bot giymenin absürd olabileceğini düşünebiliriz. Bu hiç de absürd bir durum olmamakla birlikte doğru renk ve tarz kombinasyonuyla mükemmel bir vintage tarz yaratabiliriz.Ayakkabı tasarımları dikkat çekici olmakla birlikte giyimimize de tam uyum gösterebilir.Giyeceğimiz ayakkabı ister bot olsun ister babet ya da yüksek topuklu, sonuç olarak bu tarzların hepsi geçmişte de vardı ve şahane tasarımlara sahip ayakkabılardı. Büyük annelerimizin takılarını gördüğümüzde nasıl bir heyecan duyuyorsak ve o saf güzelliği seviyorsak, aynı şey geçmişin bütün trendlerinde de karşımıza çıkıyor.

Şimdi birkaç örnek ile en güzel vintage ayakkabıları paylaşabiliriz. Aşağıda göreceğiniz tasarımlar geçmiş baz alınıp günümüz modası ile üretilen tasarım ayakkabılardır.













0 yorum:

Yorum Gönder

Modelleri Beğendiniz mi?